суботу, 29 червня 2019 р.

                                     
                                   Враження від гостин на Садибі Атманай!!!

Підглянуто у facebook.
  Наталля Олександрівна, дякуємо Вам за гарні відгуки про роботу нашої Садиби!!! Може й не плагіат, але я перекопіювала гарні й добрі слова на нашу адресу:
"Спасибо !!! С одной стороны-да-Неймовірно: потому что мы увидели не только музейные экспонаты. Мы увидели неподдельно искреннюю любовь учителей к делу, которым они занимаются, мы увидели команду единомышленников, которые умеют радоваться успехам друг друга. Мы увидели не на словах, а на деле любовь сельской интеллигенции к своему селу, к детям. А с другой стороны-многое под силу, если действительно ЗАХОТЕТЬ. Люди взяли и захотели сделать что-то не для себя, а для будущего . И у них это получилось!"


"До вас приємно і просто необхідно приходити і приїжджати: у вашій садибі душа наповнюється по самі вінця добром. Дякуємо!!!!!" 
                                                "Я впевнена, що в житті не буває випадкових зустрічей, Дякуємо , що ви є: небайдужі,творчі,щиросерді!  Дуже знаково, що і серед підростаючого покоління є ваші послідовники-учні-майстри, Успіхів вам!!!!!!         Дякуємо ще раз за гостинність!"








                                      Підглядано у  Facebook...
В середу на великому зеленому автобусі ми поїхали до Зеленої садиби с.Атманай.По дорозі ми багато чого бачили:і білих чапель на лимані,і диких качок,і блакитне високе небо, і веселку ,і пам`ятник чабану,і чудернацьких пташок із синіми крильцями. Для тих,хто не знає,що таке Зелена садиба розказуємо,що це великий житловий будинок, в якому ніхто не живе, але в ньому є душа. Ту душу в нього вкладують майстрині вчителі Атманайської ЗОШ:в будинку зібрані експонати народної творчості,які створили люди багатьох поколінь. Нас гостинно зустріли. Це привітні,веселі,щиросерді люди і вони навіть не злякалися,що нас було аж 37!! Уявляєте???Автобус підкотив прямо до розмальованих воріт садиби і весь двір садиби заповнився нашою.галасливою юрбою! Лунала музика,українські пісні.Наш приїзд знімали на камеру.! Спочатку ми познайомилися в колі, подарували одне одному "кричалки",а потім була екскурсія по садибі та майстер класи! Нас приємно здивувало, що в садибі все доглянуте-доглянуте, як у себе вдома: кожна квіточка полита, підпушений грунт, білі фіранки на вікнах,на дверях, А коли зайшли в будинок, то затамували подих від тієї краси,що побачили.....Потім нас об`єднали у невеличкі групи і провели з нами майстер-клас..Нам дуже-дуже сподобалося!!!!!!! Дуже там гарно! Навіть не скажеш,що то садиба-музей,тому що від садиби дійсно віє домівкою! Речі там розмовляють без слів! Нам також дуже сподобався водій автобуса . на якому ми їхали ! Він підвіз нас аж на берег лиману і ми походили по воді,згадали свій лиман, яким він був колись....Наближався час обіду і водій вчасно нас доставив до їдальні.Ми були стомлені,зголоднілі, але задоволені! Запрошуємо вас до перегляду наших фото..








                                         Велотуристи із Запоріжжя
 Другий рік в " Зеленій Садибі" зупиняються на відпочинок велотуристи із Запоріжжя. О 17 годині зателефонував керівник пане Олександру,повідомивши, що група  туристів чекають мене біля воріт Садиби. Подарували нам експонат українського ужитку - баняк, в нашій місцевості називають казан, розбили наметове містечко та гайнули на лиман...
Вечеріло... на Садибі вирує життя романтизму: багаття, смачна похідна вечеря, пісні і ночівля  на природі.












                       Мовний табір " кульбабки" в гостях "Зеленої Садиби"
37 дітей та 9 вчителів відпочивали в Садибі Атманай. Море вражень, дитячий сміх, різноманітні розваги, екскурсії, майстер- класи, знайомства, традиційні  солодощі від атманайців...