середу, 10 серпня 2016 р.




                    Вечір  поезії – свято душі
Шановна редакція газети  «Слово трудівника» прошу надрукувати мого листа, як  вдячність за відпочинок  і дійсне СВЯТО ДУШІ.   Я мешканець Криму, із Сімферополя приїхав  у відпустку в село Атманай.  4 серпня завітав до «Зеленої Садиби» на вечір поезії.   Вечеріє, село стихає від напруженої праці, відпочивальники  повертаються з пляжу…  І усіх здивовує голосна ,  красива, органічна мелодія мідних духових інструментів : туби і вальторни.

Коло друзів збільшується, гарна, затишна  атмосфера.  Я дійсно не помилився про друзів, за цей вечір  у мене їх збільшилось!!! Талановита молодь , яка  з виразністю читала власні  вірші про любов до України, родини, природи…   Поезія чередувалась з авторськими піснями під гітару гостей свята. Все так чудово організовано! Різного віку, з різних міст люди  себе відчували  комфортно  і  по –родинному.  На вечір поезії до « Зеленої Садиби»  завітали гості: поетеса Інга Рубцова із Запоріжжя, виконавець бардовських пісень Білецький  Олексій із Києва, брати Антон і Георгій Явні із Запоріжжя грали на духових інструментах класичну музику. Доречі хлопці розповіли присутнім про  унікальні музичні інструменти, їх  історію створення, про  своїх викладачів  із Запорізького музичного училища, а також про любов до Атманая, який подарував  їм тепле дитинство. Найбільше здивувала присутніх  студентка із м. Кіров ( Росія) Зудова Юлія, яка виконувала  під гітару власні пісні і вірші. Юля розповіла, що 8 років   тому закінчила 9 класів  Атманайської ЗОШ і виїхала  в рідне місто, де народилась .   Але за ці року перебування в Росії, вона не забула українську мову, тому спілкувалась  з  нами як і всі,  - українською !!!    
Є зірки поезії  і серед  мешканців Атманаю.  Світлана Романчук учениця 9 класу прочитала вірші про матусю, про єдину Україну і про наших захисників – солдат; 
Галина Василівна Федотова  викликала сльози у всіх гарними віршами про любе село та про про свою онучку, яку так довго  чекала!  
 Різноманітні,  насичені глибоким змістом декламувала вірші  Уліта Іванівна Гороховська, вчитель  місцевої школи. Вірші Уліти Іванівні присвячені любові до природи ( «Особливий вид тварин»), любові до свого села ( «Живу я там, де степ цілується із морем»; «Мешканціям Атманаю присвячується»), про захисників України ( «Казки оживають»), шевченковій  вербі  у  Казахських степах….   
Маленькі дітки  виразно  читали вірші про  природу атманайських степів, які  вдало і римовано описала Світлана Сергіївна Шостак, бібліотекар Атманайської школи.

Довго  не розходились.Стемніло,  але продовжували співати під гітару,  насолоджувались унікальними звуками туби і вальторни. Енергетика садиби,  чистого облаштованого подвіря, свіжого морського повітря та затишної атмосфери приваблює і закохує в себе.  Велика вдячність організаторам –вчителям,  ідейному  натхненнику  - активісту Галині Карабут,  голові і депутатському корпусу сільської ради за підтримку і втілення проекту в життя  АТМАНАЮ.

                                       Станіслав Зайцєв, мешканець м. Сімферополь
 Середа, 10 серпня 2016року , Слово трудівника №60(7400)