суботу, 18 березня 2017 р.

Перший заступник голови Запорізької облради Єгор Семенков високо оцінив готовність «Зеленої садиби Атманаю» до нового курортного сезону 

Об’єкт зеленого туризму  «Зелена садиба  Атманаю», що в Якимівському районі, готується до відкриття сезону 2017 року. Напередодні Атманай відвідали перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков, депутати Запорізької обласної ради Людмила Любім і Геннадій Шевченко, а також Геннадій Панов, помічник депутата облради Юрія Ружина,  які опікуються цією територією.Нагадаємо, пілотний проект «Фестиваль Арка Миру» працював минулого року, з 1 червня по 1 жовтня, в рамках розвитку сільського зеленого туризму. Його основна мета - організація  змістовного відпочинку дітей і  дорослих,  які перебувають на території села Атманай. Так, гостями і клієнтами  проекту  були діти й дорослі з Сімферополя, Севастополя, Києва, Львова, Коломиї, Чернівців, Запоріжжя,  Полтави,  Херсону, Мелітополя, Дніпра, Маріуполя, а також із Німеччини, Японії, Непалу, Італії, Росії. До викладання в літньому мовному таборі англійської мови на волонтерських засадах були залучені студенти Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького.Всього в «Зеленій Садибі Атманаю» минулого року були організовані заняття з 19 різновидів майстер-класів з українського ужиткового мистецтва,  проведені виховні, спортивно-розважальні заходи.  Проект є соціальним:  заняття і всі заходи проводили 12 вчителів Атманайської загальноосвітньої школи, які підтримали ідею керівниці проекту Галини Карабут і зголосилися працювати безкоштовно в період власних відпусток і вихідних днів. Відвідування занять і виховних заходів були організовані для  всіх бажаючих на безоплатній основі. Матеріали для проведення майстер-класів купували за рахунок вільного залишку бюджету Атманайської сільської ради.Як підкреслила керівниця проекту «Зелена садиба Атманаю» Галина Карабут, влітку-восени 2016 року майстер-класи на території об’єкту відвідали понад 1000 дітей, на масових виховних і розважальних заходах побували близько 800 місцевих мешканців та гостей села. Під час  роботи з дітьми використовували інклюзивні методи  навчання (залучались діти з різних міст, різної національності,  діти з особливими потребами, діти, які знаходяться під опікою держави, діти і дорослі з тимчасово окупованих територій України), створено середовище для творчого і інтелектуального розвитку.
Влітку  2017 волонтери (а це, в більшості – вчителі Атманайської загальноосвітньої школи) планують організувати 25 видів різноманітних майстер-класів, провести десятки спортивно-виховних заходів. За словами керівниці проекту Галини Карабут, в планах на майбутнє також організація на території «Зеленої садиби Атманаю» наметового містечка для туристів, мандрівників, студентів і школярів. Якщо 2016 році проект проходив під знаком 25 – річчя Незалежності України,  то гаслом 2017 року стане «Люби і знай свій рідний край». Продовжувати реалізацію проекту атманайці планують із залученням волонтерів з інших міст і сіл України.
В свою чергу, перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков і депутати облради, які працюють на цьому окрузі, пообіцяли підтримувати проект на всіх рівнях.
- Атманай – це сателіт Кирилівки, де, крім морського бризу, в повітрі витає надзвичайна атмосфера аутентичної української культури. Саме в Атманаї  можна по-справжньому перейнятися українським духом, відчути його колорит. Тож, на туристичній мапі Запоріжжя з’являється унікальний за своїм наповненням об’єкт, - сказав перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков і подякував волонтерам, які ініціювали і підтримують цей особливий проект. 
Підтримала колегу й депутат Запорізької обласної ради Людмила Любім:
- «Зелена садиба Атманаю» – це популяризація відпочинку в Україні, і, зокрема, в Запорізькій області. Тут люди об’єднуються для того, аби донести ідею про те, що красота і добробут – справа наших власних рук.
Депутат облради Геннадій Шевченко підкреслив необхідність розвитку цієї території:
-  Від розвитку сільських територій, зокрема, їх туристичного потенціалу,  виграє вся область.






                                   16 березня до нас завітали шановні гості із Запоріжжя




http://zor.gov.ua/content/pershyy-zastupnyk-golovy-zaporizkoyi-oblrady-yegor-semenkov-vysoko-ocinyv-gotovnist-zelenoyi