неділю, 12 серпня 2018 р.

                             Свято мов народів світу - мандруємо разом!!!
 Наша мова - калинова!  " Плекайте мову, як парость виноградної лози",  " і є у нас мова, і що українська вона, а без неї наш край територія, а не країна..."  Рідна мова, наша УКРАЇНСЬКА - мелодійна і співуча! Всі разом   співали українські пісні,  в кінці свята діти заспівали " Два кольори " на французькій, а дорослі підхватили українською...
" Свято мов народів світу - мандруємо разом!" приурочене Міжнародному дню мов корінних народів світу.

















                                Свято мов народів світу - мандруємо разом!
Цікава програма свята - різноманітні вікторини,  національні ігри і розваги, пісні , вірші, танці,  жива музика  та емоційне спілкування  було протягом усього свята.  На святі багато  гостей із різних куточків України і за кордону  ( Італія, Німеччина). Краєведи Мелітопольщини подарували журнали про рідний край та його історію, Петріківські майстри із Дніпра подарували власні вироби, місцевий фермер Гороховський А.О. пригостив кавунами з власного баштану... Сподобалося дітям, дорослим, гостям й організаторам!!!











                                     Свято мов народів світу - мандруємо разом!
Мова спілкування - мова жестів, музики, танців. Світлана Володимирівна показала й ознайомила з мовою жестів, Студенти Київської консерваторії і Запорізького музичного училища підготували чудову програму на духових інструментах, а діти станцювали запальний єврейський танок!









                             Свято мов народів світу - мандруємо разом!
Англійська мова! Ділова, комп'ютерна, міжнародна. Прикро, але в нашій школі англійська не вивчається. Діти із Запоріжжя і Якимівки розповіли про історію  мови та провели цікаві ігри " перекладач" та " Англійська  в   нашій мові".



                                          Свято мов народів світу - мандруємо разом!
 Франція!  Інтерактивний урок з вивчення французької. Під виконання пісні " Alouette", діти показували картки, а гості світа повторювали!!! Два роки в нашій школі найкращі учні вивчають факультативно французьку мову!







                                 Свято мов народів світу - мандруємо разом!
Німеччина. Гості із громадськості " Відродження"  підготували цікаву інформацію про не легке життя етнічних німців при радянській владі, вірші Гьоте і пісні на рідній мові. Подарували дітям книги  і журнали на німецькій мові! Мотивація для вивчення дуже гарна! У нас в школі вивчається іноземна мова - німецька.





                            Свято мов народів світу - мандруємо разом!
 З історії виникнення романо-германської філології. Виконання італійських пісень та народного танцю " Тарантела"
                                 






                                Свято мов народів світу- мандруємо разом!
  З історії слав'янських мов, відмінності , діалекти  та близкість мов.  Діти під керівництвом вчителя - волонтера Старікової С В. виконали  хоровод " Річенька".