понеділок, 21 серпня 2017 р.

                                           2017 рік - рік Японії в Україні
 В " Зеленій Садибі " Атманаю  вчителі - волонтери ( Вінник Олена Юріївна, Старікова Світлана Володимирівна та керівник проекту Карабут Галина Анатоліївна) організували  і провели для гостей Садиби    виховний захід      " Японія в Україні ( зближуємо світи)". 
 Діти із Якимівки, Запоріжжя, Мелітополя, Дніпра і Атманаю підготували цікаві факти про Японію
 



Галина Анатоліївна розповіла про трагічні сторінки історії Японії в Україні, про військовополонених  Квантунської армії в таборі №100 м. Запоріжжя (1946-1950р)
                                             
Олена Юріївна підготувала для гостей заходу інтерактивні ігри: судокі для дорослих і дітей, переклади власне ім'я  на японську мову, японські слова в нашому житті.









Світлана Володимирівна підготувала з дівчатками яскравий танець з віялами, а також  запропонувала  гостям  музичні розваги.  Глядачі уважно прослуховували знайому пісню на японській мові, а потім повинні проспівати її українською.






                                                        Японія в Атманаї!!!
Діти розповіли про майстер - класи " Зеленої Садиби Атманаю" за японською технологією та  залюбки продемонстрували власні вироби. Вероніка познайомила нас  з стрічковими  прикрасами канзаші ( керівник вчитель- волонтер Чубарова Надія Микитівна), Карина    з іграшками амігурумі, які вони навчилися в'язати завдяки керівнику вчителю- волонтеру Шостак Світлани Сергіївни , Аня познайомила з виробами із паперу - орігамі ( керівник волонтер Лавиш Любов Іванівна).                                 
                                                             






 Зіркою свята стала  Радостіна, студентка із Польщі, яка  вивчала японську мову і при посольстві Японії в Україні підтверджувала свої знання. Радостіна  представилася японською, потім переклала. Розповіла про особливості країни вранішнього Сонця і заспівала японською дуже мелодійну і гарну пісню.  Закінчилося свято чайною церемонією з дотриманням традицій даного обряду.
 В " Зеленій Садибі" цього вечора дійсно панувала гармонія , тепла енергетика .
Гості нашого свята були з різних куточків України ( Київ, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Мелітополь, Якимівка, Донецьк)  і навіть  за  кордону: Польща, Італія, Росія. 
Кожен із присутніх повезе в свою країну нові знання про культуру   і   історію  такої  далекої   і близької  нам  ЯПОНІЇ!!!