пʼятницю, 24 червня 2016 р.

                                                 Трошки степу, трошки моря,
                                                 Сильний вітер, тишина...
                                                 Спокій, спокій, душі воля - 
                                                 Все це, друзі, АТМАНАЙ
 Той, хто хоч раз побував в Атманаї, назавжди  полюбляє його. А дорослі, яких виколисав Атманай, з бажанням повертаються додому.
                                                    














                                                  Зелена Садиба  Атманаю вітає гостей !!!
Сьогодні заняття в майстер - класах були з молодшими відвідувачами, гостями Атманаю.
Так, Аріна з Севастополя виконала аплікацію з рваного паперу казкового герою " Буратіно", Деніс із Сімферополя - " Віні-Пуха", Аріна з Рязані - " Колобка", Настя і Деніс з Києва працювали над аплікацією " Півника", Максим з Москви вибрав казкового героя Карлсона, Кіра із Сімферополя та Софійка із Києва облюбували казкову " Царівну - жабку". Діти швидко перезнайомились, кожен розповідав про свою родину та пригоди, які трапились з ними в дорозі  до Атманаю.  На практичних заняттях обов'язкові перерви: граємо в різноманітні рухові ігри, малюємо крейдою  на подвір'ї, розповідаємо дітям про історію нашого села та його мешканців. А ще з захопленням, перебиваючи один одного, розповідали про наближення свята Нептуна.
 24 червня планували разом з головою Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Н.Ю.Бернагою про створення бази даних сільських садиб, господарі яких бажають приймати  влітку відпочивальників. За конкурсом Атманайської  сільської ради найкращою признана садиба  подружжя Твердохліб.
                                                                            Керівник проекту Г.Карабут
                           




 
                                                " Атманайські  розваги"
17 червня  на подвір'ї " Зеленої Садиби Атманаю" для дітей провели веселий конкурс " Атманайські розваги". Діти жеребкуванням були розділені на дві команди. Команада з  "синіми " жеребками назвала себе - ЛІТО, а  ті хто витягнув " жовтий" , назвали  свою команду ЛИМАН.  Напочатку свята  - вікторина " Люби і знай свій рідний край" про Атманай. Що означає назва села, скільки вулиць, яка ягода найбільша  і  найсолодша в Атманаї та інше.
 Одне із завдань свята, намалювати акваріум з його мешканцями і команди презентують власну роботу. Знайшлись конкурси і для наймолодших дошкільнят, які малювали фарбами в альбомі літні пейзажі. Максим і Ніка  виконали завдання на "відмінно", а нам  дісталось вгадати "намальовані пейзажі". Організатори свята не забули і про домашніх улюбленців, тому команди по черзі один одного розфарбовували обличчя, називали імена своїх кішок і котів ( до речі згадували не тільки своїх, але й бабусиних і сусідських). Команди  з великим бажанням " промуркотіли"  мелодію пісні " В траве сидел кузнечик". Серед конкурсів були ребуси і загадки на  морську тематику. Найсильніші хлопчики продемонстрували вправність   принести воду на коромислі з криниці, якнайменш розхлюпати. Яке свято без подарунків?  Солодощів вистачило усім! Заряду бадьорості, дружби і взаємовиручки , як і сонця було сьогодні  достатньо!!! 
 У святі  " Атманайські розваги" прийняли участь 38 дітей ( четверо гостей з Якимівки, по два із Мелітополя, Запоріжжя, Дніпра). Задоволення від конкурсів і розваг отримали  мами і бабусі, які завітали до нас. Велика подяка вчителям - волонтерам за організацію і проведення свята для дітей, Вінник О.Ю., Семенко С.П., Карабуту Ю.О.
                                      З повагою керівник проекту Галина Анатоліївна Карабут